Näissä lauluissa on elämänmakua

Poika-ja-Maria-bandi_PK

Poika & Maria tarjosivat musiikillisesti nautinnollisen illan Helsingissä. Lauluissa soi usko, toivo ja rakkaus.

Marraskuisena sunnuntaina Mikael Agricolan kirkon suuri sali täyttyi Tuomasmessuvieraista, nuorista ja vanhoista, jotka nauttivat yhteisestä ja esitetystä musiikista ja puheista. Messuorkesterin lisäksi Aarni ja Heidi Seppälä, taiteilijanimiltään Poika & Maria, esittivät kitaran säestyksellä kauniita duettoja.

Messun jälkeen Poika & Maria konsertoi oman yhtyeensä kanssa kirkon kryptassa esittäen debyyttialbuminsaKutsu koko aineiston, vain jousiosasto ei ollut mukana. Konsertti oli samalla albumin julkistamistilaisuus, joka oli avoin kaikille.

Ystävät ja hyvän popmusiikin tuntijat täyttivät kryptan, jossa pian kaikui voimakkaana soittajien ja duolaulajien osaava, innostava ja viihdyttävä musiikki.

Laulujen sanat ja sävellykset ovat syntyneet vuosien aikana niin Pojan kuin Marian luovasta mielestä ja kynästä. Ne kertoivat uskosta, toivosta ja rakkaudesta.

Aarni ja Heidi Seppälä ovat nuori aviopari, joiden toiset nimet muodostavat duon nimen Poika & Maria. Heidän keskinäinen rakkautensa loisti kirkkaana niin lauluissa kuin esiintymisessä.

Tuottaja, sovittaja Ville Myllykoski kertoi konsertin jälkeen, että hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa, ja yhdessä kahden soittajan kanssa he sovittivat albumin musiikin. Mikke Vepsäläinen teki äänityksiä monessa paikassa, kuten albumin kansivihkosta voi lukea, jonka jälkeen albumi päätyi miksattavaksi Matti Kemppaiselle.

Asiansa osaavan yhtyeen jäsenet ovat hyviä ystäviä keskenään, muutamat heistä asuivat opiskeluaikoinaan jopa kämppiksinä.

 

Musiikki oli läsnä jo lapsuusperheessä

Duolaulajat Aarni ja Heidi Seppälä (o. s. Simojoki) ovat työskennelleet musiikin parissa kauan, Heidi lapsuudestaan asti, sillä laulajaisänsä Pekka Simojoen kautta musiikki on aina ollut vahvasti läsnä perheessä.

Aarnilla on laulutaidon lisäksi kehittynyt hyvä kitaransoittotaito. Heidi tuumasi, että aviomies muistuttaakin paljon isää: ruskeasilmäinen kitaristi.

Levyn duetoissa soivat osaavuus, aitous ja herkkyys saumattomasti yhteen. Kuunneltuani levyn koko annin vakuutuin siitä vielä enemmän. Hyvä sanoma tulee heidän kauttaan esille niin arjen muistoissa, surun keskellä kuin juhlissa. Lyriikka on elämänmakuista; sanat kuuluvat albumilla paremmin kuin konsertissa, samoin taustalla soiva musiikki yksityiskohtineen.

Nautinnollisen sunnuntai-illan lopuksi Päivä Osakeyhtiön markkinointipäällikkö Harri Grönqvist kiitti laulajia ja yhtyettä hyvästä yhteistyöstä, joka kantaa hedelmää erinomaisen albumin musiikissa ja tulevissa konserteissa.

Debyyttialbumin saatesanat kuvaavat CD-levyn valmistumisen tarkoitusta: ”Tämä levy on meiltä teille rohkaisuksi, lohdutukseksi ja innoitukseksi matkalle”, myös kutsuksi Häneltä, joka varustaa matkalaiset.

Suosittelen lämpimästi albumin ostamista hyvän musiikin kuluttajille. Tulevat konsertit löytyvät kotisivulta www.poikajamaria.com

 

Teksti: Pentti Kuismanen

Kuva: Pentti Kuismanen