Uutta Lucadoa: Kyllä tästä selvitään

 

 Sinä selviät — sillä ihmisten ja elämäntilanteiden korjaantuminen on Kaikkivaltiaalle tärkeää. Se on hänen erikoisalaansa. Selviät ”tästä”, olipa kyseessä taloudellinen haaste, ihmissuhderotko, terveyteen liittyvä kriisi tai jokin muu ahdinko.

Näin vakuuttaa Max Lucado uudessa kirjassaan Kyllä tästä selvitään (suom. Marja Sevón). Kirja soveltuu erinomaisesti myös lukupiireille ja muille pienryhmille, sillä sen  lopussa on kysymyksiä pohdittavaksi.

Lucadon mukaan kertomus Joosefista on Raamatussa, koska se opettaa meitä luottamaan siihen, että Jumala päihittää pahan ja kääntää sen hyväksi.

”Joosef olisi etunenässä kertomassa sinulle, että elämä kaivossa on syvältä. Mutta eikö kaivo kuitenkin, kaikesta surkeudestaan huolimatta tee edes sitä, että se pakottaa meidät katsomaan ylöspäin? Jonkun tuolta ylhäältä täytyy tulla tänne alas auttamaan meitä. Jumala auttoi Joosefia. Oikeaan aikaan, oikealla tavalla hän on auttava sinuakin.”

 

Kauanko pitää odottaa?

 

Kärsimyksen myötä tulee usein kärsimättömyys. Haluaisimme ahdingon hellittävän heti. Emme näe muuta kuin pimeyttä, ja suurin pelkomme on, ettemme koskaan pääse kaivostamme.

Max Lucado auttaa asettamaan asioita oikeisiin mittasuhteisiin. ”Sinä selviät tästä. Pelkäät, ettet selviä. Me kaikki pelkäämme. Pelkäämme, ettei masennus koskaan hellitä, ettei huuto koskaan lakkaa, ettei kipu koskaan poistu. Täällä kaivoissa jyrkkien seinämien ja vihaisten veljien ympäröiminä ihmettelemme: Seestyykö harmaa taivas koskaan? Keveneekö taakka koskaan? Tunnemme olevamme loukussa, ansassa, lukkojen takana. Ennalta määrättyjä epäonnistumaan. Pääsemmekö koskaan tästä kaivosta? Kyllä! Vapautus on Raamatussa samanlaista kuin musiikki karnevaaleissa: rohkeaa, äänekästä ja kaikkialla.”

Ei ole taattua, että apu olisi tuskatonta pikapaikkausta, mutta Jumala toimii myös ahdingon aikoina. Toimi ennen. Toimii yhä. Tämä kirja on täynnä toivoa. Tartu siihen.

 

Marja Sevón

 

Max Lucado toimii Oak Hills Church -seurakunnassa San Antoniossa, Teksasissa. Hän on julkaissut kymmeniä kirjoja, joista monet ovat Yhdysvalloissa pysytelleet vuosia luetuimpien listalla. Hänelle on myönnetty lukuisia kirjallisuuspalkintoja, ja hänen kirjojaan on käännetty useille kielille, myös suomeksi.